< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Főoldal /

Unikornis 2018

A 2021-es verseny honlapjáért katt ide!

Az Unikornis romániai magyar középiskolás diákok közötti országos vetélkedő, amit idén ötödjére írunk ki. Fő célunk, hogy minél többen megismerjétek a nyelvészet tudományát. A versenyfeladatok megoldásához nincs szükség az iskolai ismeretanyagra, így a kilencedikesek sincsenek hátrányban a tizenkettedikesekkel szemben. A nyelvi olimpia feladatai főként a logikára és kutatásra épülnek, és nem korlátozódnak a magyar nyelvre. Reméljük, hogy azáltal, hogy a nyelvészetnek ezt a tudományos oldalát mutatjuk meg, azt meg is kedvelitek, és élvezeteteket lelitek majd a feladatok megoldásában.

1. forduló feladatlapja
Beküldési határidő:
2018. április 30.
(23:59)
2. forduló feladatlapja
Beküldési határidő:
2018. május 31. 
(23:59)

A 3. forduló időpontja:

2018. július 9–14.


Kik jelentkezhetnek az Unikornisra?

A versenyben háromfős csapatok vehetnek részt. Egy iskolából több csapat is nevezhet, ugyanakkor a csapatok tagjainak nem szükséges egyazon iskolából lenniük. A csapatok összetételére vonatkozóan nincs megkötés: a csapattagok azonos vagy különböző évfolyamokról lehetnek. Egy versenyző csak egy csapatnak lehet tagja.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

Nevezd be a csapatodat a versenybe! Benevezni az első forduló feladatainak megoldásával és az adatlap kitöltésével lehet.

A versenyre való nevezéseket (tehát a kitöltött űrlapot + az első forduló feladatainak megoldását) 2018. április 30-án 23:59-ig fogadjuk el (utána a rendszer automatikusan lezáródik). A feladatok megoldását az unikornis2014@gmail.com címre várjuk. Minden beérkező e-mailről két munkanapon belül visszajelzést küldünk.

 

Hány fordulóból áll?

A 2017/2018-as tanévben két internetes fordulót, majd egy országos döntőt rendezünk. Az első és második forduló összesítésében legnagyobb pontszámot elért első minimum 6, maximum 8 csapat kap meghívást az országos döntőre (a pontszámok függvényében). A döntőre – sok egyéb program mellett – az Unikornis nyelvi tábor keretében kerül sor, melynek helyszíne 2018-ban Csernáton (Kovászna megye), ideje július 9–14.

 

Hol találhatom a feladatokat?

Az első forduló feladatai már letölthetők. A beküldési határidő: 2018. április 30. (23:59)

A második forduló feladatlapja 2018. május 1-jén, déli 12 órától lesz elérhető ugyanezen az oldalon.

Beküldési határideje: 2018. május 31. (23:59)

 

Ha szívesen hirdetnéd a nyelvi olimpiát a saját iskoládban is, töltsd le a plakátunkat!

Ha kérdésed, megjegyzésed van, lépj velünk kapcsolatba! Írj az unikornis2014@gmail.com-ra!

 

Minden versenyzőnek jó munkát kívánunk!

 

Szervezők:

Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége

Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék (Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár)

 

Szakmai felelős:

Kádár Edit (edith.kadar@gmail.com)

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro