< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Oktatás

Főoldal / Képzési szerkezet /

2023-01-29 19:12:36

Doktori képzés

A magyar szakos képzés része a Hungarológiai Doktori Iskola, ahol magyar nyelv, irodalom és kultúra tárgyköreiben lehet egyetemi doktori fokozatot szerezni.

A doktori képzés a tanügyminisztérium által jóváhagyott szakterületeken a 1/2011-es számú Nemzeti oktatási törvény, A doktori szintű képzés Szabálykönyvének jóváhagyásáról szóló 681/2011-es számú Kormányhatározat, valamint A Babeş–Bolyai Tudományegyetem doktori képzésének megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó Szabályzat rendelkezéseinek megfelelően történik.

A doktori képzés időtartama rendszerint 3 egyetemi év. Ez a tanulmányi időszak két részre tagolódik, és a Babeş–Bolyai Tudományegyetem doktorátusvezetőjének szakmai irányítása mellett valósul meg: az első periódus egy magas szintű egyetemi oktatásra alapozott képzési program, a második periódus pedig az egyéni tudományos kutatás megvalósításának terepe. A doktori képzés a doktorandusz által elkészített doktori értekezés nyilvános bemutatásával és megvédésével zárul. A doktori értekezésből világosan ki kell derüljön a választott téma szakszerű, tudományos, alapos ismerete. A benyújtott értekezésnek tartalmaznia kell a kérdéskör továbbfejlesztését vagy megoldását, valamint a téma tudományos értékesíthetőségének módozatait, lehetőségeit is.

 

Doktori disszertációt irányító tanáraink

 

A 2021-2022-es tanév beiskolázási adatai

Dr. Benő Attila egyetemi docens (nyelvészet): 1 ösztöndíjas hely.

 

A 2021. szeptemberi felvételi vizsga eseménynaptára

Beiratkozás:

2021. augusztus 30. – szeptember 7.

Felvételi vizsga:

2021. szeptember 8–14.

A beiratkozási szándék megerősítése:

2021. szeptember 15–17.

 

 

A beiratkozásra vonatkozó információk a Doktori Tanulmányok Intézetének honlapján olvashatóak.

Amennyiben szándékában áll jelentkezni, minél korábban vegye fel a kapcsolatot, és jelezze szándékát választott irányító tanárának.

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro