< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Főoldal /

Unikornis 2016

A 2021-es verseny honlapjáért katt ide!

Az Unikornis romániai magyar középiskolás diákok közötti országos vetélkedő, amit idén harmadjára írunk ki. Fő célunk, hogy minél többen megismerjétek a nyelvészet tudományát. A versenyfeladatok megoldásához nincs szükség az iskolai ismeretanyagra, így a kilencedikesek sincsenek hátrányban a tizenkettedikesekkel szemben. A nyelvi olimpia feladatai főként a logikára és kutatásra épülnek, és nem korlátozódnak a magyar nyelvre. Reméljük, hogy azáltal, hogy a nyelvészetnek ezt a tudományos oldalát mutatjuk meg, azt meg is kedvelitek, és élvezeteteket lelitek majd a feladatok megoldásában.

 

1. forduló feladatlapja
Beküldési határidő:
2016. április 15.
(23:59)

2. forduló feladatlapja
Beküldési határidő:
2016. május 16.
(23:59)

A 3. forduló időpontja:

2016. július 11–16.

Fényképek a döntő fordulóról

Kik jelentkezhetnek az Unikornisra?

A versenyben minimum 2, maximum 3 tagból álló csapatok vehetnek részt. Minden csapatot egy tanár kell vezessen és a versenyre benevezzen. A csapatvezető tanár nem számít csapattagnak. Ő csak koordinálja a csapattagok felkészülését és tevékenységét a verseny ideje alatt, valamint a csapat nevében elvégzi a nevezést és a szükséges adminisztrációs feladatokat. Egy iskolából több csapat is nevezhet, ugyanakkor a csapatok tagjainak nem szükséges egyazon iskolából lenniük. A csapatok összetételére vonatkozóan nincs megkötés: a csapattagok azonos vagy különböző évfolyamokról lehetnek. Egy versenyző csak egy csapatnak lehet tagja, de egy tanár több csapatot is nevezhet.

Hogyan lehet jelentkezni?

Győzz meg egy tanárt, hogy nevezze be a csapatodat a versenybe! Benevezni az első forduló feladatainak megoldásával és az adatlap kitöltésével lehet.

A versenyre való nevezéseket (tehát a kitöltött űrlapot és az első forduló feladatainak megoldását) 2016. április 15-én 23:59-ig fogadjuk el. A feladatok megoldását az unikornis2014@gmail.com címre várjuk. Minden beérkező e-mailről két munkanapon belül visszajelzést küldünk.

Hány fordulóból áll?

A 2015/2016-os tanévben két internetes fordulót, majd egy országos döntőt rendezünk. Az első és második forduló összesítésében legnagyobb pontszámot elért első hat csapat kap meghívást az országos döntőre. A döntőre – sok egyéb program mellett – az Unikornis nyelvi tábor keretében kerül sor, melynek helyszíne 2016-ban Csernáton (Kovászna megye), ideje július 11–16.

Hol találhatom a feladatokat?

Az első forduló feladatai már letölthetők. A beküldési határidő: 2016. április 15. (23:59)

A második forduló feladatlapja 2015. április 16-án, 12 órától lesz elérhető ugyanezen az oldalon. Beküldési határideje: 2016. május 16. (23:59)

 

Ha szívesen hirdetnéd a nyelvi olimpiát a saját iskoládban is, töltsd le a plakátunkat!

Ha kérdésed, megjegyzésed van, lépj velünk kapcsolatba! Írj az unikornis2014@gmail.com-ra!

 

Minden versenyzőnek jó munkát kívánunk!

 

Szervezők:

Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége

Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék (Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár)

 

Szakmai felelős:

Kádár Edit (edith.kadar@gmail.com)

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro