< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

8 éve

VIII. NEMZETKÖZI HUNGAROLÓGIAI KONGRESSZUS

Kultúra- és tudományköziség.
Magyarságtudomány a 21. században

2016. augusztus 22–27. között megrendezésre kerül a VIII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus.

Helyszíne Pécs lesz.

A kongresszus rendezői a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság (NMTT), a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága (PAB).
Az ötévente megrendezésre kerülő kongresszus a magyarságtudományok csúcsrendezvénye. A PTE számára külön öröm és megtiszteltetés, hogy az egyetem alapításának 650. évfordulóját megelőző esztendőben, kiemelt jubileumi programként adhat otthont az eseménynek.
A kongresszus fő témája a Kultúra- és tudományköziség – Magyarságtudomány a 21. században. A tanácskozás célkitűzése a különböző tudományágak és -területek párbeszédének elősegítése, s a már meglévő kapcsolatok láthatóvá tétele. Így kerülhet
sor a magyar irodalmi, nyelvi, történelmi, néprajzi, vallástörténeti, eszmetörténeti, zenei, képzőművészeti és építészeti, valamint a színházzal vagy filmmel foglalkozó kutatások egymást inspiráló eszmecseréjéből kibontakozó együttműködések sorozatára. A mostani kongresszuson ez az utóbbi időben folyton bővülő sor tovább gazdagodik, kiegészülve a pedagógia, földrajztudomány, jogtudomány, közgazdaságtudomány, ökológia, orvostudomány területeivel. Mindez nemcsak szakágak, de egyszersmind szakmai kultúrák: észjárások, normarendszerek, beszédmódok találkozása is.

A teljes második körlevél itt tekinthető meg.
 

Regisztrációs határidő: 2016. április 30.


A regisztrációs felület a kongresszus honlapján érhető el:
www.hungkong2016.hu
A Szervezőbizottság elektronikus levelezési címe:
info@hungkong2016.hu

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro