< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

10 éve

VII. ERDÉLYI VÁNDOREGYETEM

Vársonkolyos, november 6-9.

Amirõl szó lesz:

Ahogy az lenni szokott, neves egyetemekről érkeznek hozzánk elismert kutatók és oktatók, valamint sikeres szakemberek az üzleti és ipari szférából, hogy mindenki számára érdekes, közérthető módon meséljenek az adott témáról saját szakmai területük kontextusában. Így az idén hallani fogunk sztochasztikus folyamatokról, káoszelméletről, játékelméletről. Meglátjuk, hogyan tervezik meg a nagyobb szoftverprojekteket és mennyire kiszámítható a költség és rizikó ezeknek esetében. Megnézzük, mennyire voltak előreláthatók, vagy mennyire történtek spontán módon bizonyos történelmi események. Mi az, ami előrelátható és mi az, ami inkább véletlenszerű a gazdasági életben. A fogalmak kapcsán a teológia területére is ellátogatunk és az orvostudományt, genetikát is érinteni fogjuk.

Az előadásokon kívül lesz irodalmi est, filmvetítés (ahol a helyi szakma legújabb alkotásait láthatjuk), klasszikus zene előadás, borkóstoló. A szokásos módon a helyszínnel is megismerkedünk, egyrészt egy helytörténeti és néprajzi előadás keretein belül, másrészt egy kirándulás során. És természetesen nem maradnak el a játékok, a bulik és koncertek sem.

Részvételi szándékodat október 27-ig jelezd!

A rendezvényről bővebben: www.vandoregyetem.ro

A szervező egyesületről bővebben: www.ergo.org.ro

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro