< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

2 éve

Természetes nyelvtanulás

Murányi Péter előadása a Márton Gyula Nyelvészeti Szakkollégium szervezésében

Miért ösztönös a nyelvtanulás? Miért nehézkes az iskolai próbálkozás? És hogyan éleszthetjük fel a gyermekkori képességeinket?

E mintegy másfél órában olyan módszerekről lesz szó, amelyekkel a megszokottól igencsak eltérő, jóval könnyebb és vidámabb módon szívhatunk be új nyelveket. Vajon hogyan építhetünk fel anyanyelvi világot magunk körül? Miképpen tanulhatunk a mindennapi tevékenységeinken keresztül? Miért fontos a kultúra mozgásmintáinak átvétele? Valóban a magunkévá tehetjük a nyelvtant szabályok tanulmányozása nélkül? Beszívhatjuk a szavakat szótanulás nélkül? Miképpen működik a titokzatos „nyelvtehetség”? Hogyan tanulhatunk a hobbink által és hogyan válhat hobbinkká maga a nyelvtanulás?

E mintegy másfél óra a résztvevők igénye szerint alakítható; a téma bemutatását követően bármilyen nyelvtanítással, illetve célnyelvű kommunikációval összefüggő kérdést elővehetünk. Az előadó szívesen bemutatja, hogy miképp old meg nyelvtanulási helyzeteket.

 

Az előadás 2018. november 6-án 18 órától lesz a BBTE Bölcsészettudományi Karának Brassai termében.

 

Bővebb információ: www.termeszetesnyelvtanulas.hu

A Természetes Nyelvtanulás – így lehetsz nyelvzseni című könyv első ötven oldala két kattintással letölthető a honlapról.

 

Az előadó

Murányi Péter: NLP-tanár, utazó, tolmács, fordító, nyelvtanár. Kamaszkora óta él különböző kultúrákban, két évtizede tanulmányozza a nyelvek elsajátításának fortélyait.

 

Várjuk szeretettel a nyelvtanulni vágyó érdeklődőket!

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro