< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

12 éve

Próza-workshop

Pályázati felhívás

2011. december 9–11. között (péntek–vasárnap) az Echinox folyóirat intenzív próza-workshopokat szervez. A rendezvények meghívottjai Matei Florian, T.O. Bobe és Simona Popescu írók.

A romániai Soros Alapítvány által támogatott Echinox 2.0 projekt keretén belül szervezésre kerülő három workshop közül ez az első (jövő év első hónapjaiban egy vers és egy vegyes workshopra kerül majd sor, melyekre más szerzőket fognak meghívni).

A rendezvénysorozatokat követően a legtehetségesebbeknek bizonyulók (egyetemisták és tanulók) egyhetes alkotótáborban vesznek részt 2012 augusztusában, ahol alkalmuk nyílik neves kortárs alkotókkal együttműködni. Az alkotótáborban való részvétel minden költségét (szállás, utazás, étkezés) a szervezők állják.

A decemberi műhely iránt érdeklődő kolozsvári egyetemisták 3–10 oldal terjedelmű prózai alkotásokkal jelentkezhetnek. Az alkotások témája szabadon választható, a beküldött szövegek összterjedelme nem haladhatja meg a 10 oldalt. A szövegeket az echinox@gmail.com e-mail címrekérjük beküldeni. A levél tárgya „Concurs proză studenţi” legyen, amelyben tüntessék fel, hogy mely kar diákjai, hányadévesek, és milyen szakon végzik tanulmányaikat.

A jelentkezési határidő: 2011. november 20. A szervezők a határidő lejárta után rövidesen értesítik a műhely leendő tagjait. A felvétel végeredményéről a meghívott szerzők döntenek.

A továbbiakban megszervezendő workshopok résztvevőit hasonló módon választják ki. Az egyetemisták és a tanulók külön csoportban fognak dolgozni.

 

FIGYELEM! Mivel a decemberi workshop meghívottai román anyanyelvű írók, a szervezők elsősorban román szövegeket várnak. Ha valaki ennek ellenére szeretne magyar nyelvű írást beküldeni, ajánlja ezt a magyar szerkesztőség figyelmébe. Amennyiben érdeklődés mutatkozik, a szervezők a következő workshopokra magyar alkotókat is meghívnak.

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro