< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

12 éve

Meghívó: Az attitűd és mérése


MEGHÍVÓ

A Társas-Kognitív Nyelvészeti Kutatócsoport,
valamint a DAB Nyelvtudományi Munkabizottsága és a Hatvani István Szakkollégium
meghívja

Münnich Ákos
Az attitűd és mérése

című előadására


Helyszín: MTA Debreceni Területi Bizottság (DAB) székháza (Debrecen, Thomas Mann u. 49.), I. emelet „B” terem (Tanácsterem)
Időpont: 2012. május 14. (hétfő) 16:00

Az attitűd a szociálpszichológia egyik alapfogalma, de ma már számos tudományterület által gyakran használt fogalommá vált. Az attitűd természetének tudományos igényű vizsgálata továbbra is a pszichológia fontos feladata. Az előadásban röviden áttekintjük az attitűd néhány fontosabb jellemzőjét és alkalmazási területét (igazítva a nyelvészek számára is érdekesnek számítható területekre). Kitérünk az explicit és implicit attitűdkutatások tapasztalataira, és pontosítjuk az attitűd fogalmát. Az attitűd fogalma fejlődése során mára viszonylag letisztult, de az attitűd mérése továbbra is fontos kérdéseket vet fel. Az előadásban az attitűdnek és mérésének egy axiomatikus karakterizációját ismertetjük, majd néhány empirikus példán keresztül bemutatjuk a kapott modell(ek) alkalmazhatóságát.

Az előadáson minden érdeklődőt örömmel lát a Társas-Kognitív Nyelvészeti Kutatócsoport, a DAB Nyelvtudományi Munkabizottsága és a Hatvani István Szakkollégium.

Debrecen, 2012. május 10.

Kis Tamás

Fehér Krisztina

Tóth Valéria

Oláh Szabolcs

A Társas-Kognitív Nyelvészeti Kutatócsoport alapító tagjai

A DAB Nyelvtudományi Munkabizottságának elnöke

A Hatvani István Szakkollégium szakcsoport-vezetője

 


Ha előadás-sorozatunk vagy kutatásaink felkeltették érdeklődését, látogasson el honlapunkra (http://mnytud.arts.unideb.hu/tkny/), és regisztráljon hírlevelünkre (https://mail.unideb.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tarskogny/), hogy a későbbiekben is értesítést kapjon előadásainkról, publikációinkról.

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro