< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

8 éve

Márton Áron szakkollégiumi programok

Előzetes felhívás tehetséggondozó és kutatói ösztöndíjakra

A korábbi évekhez hasonlóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen a 2015/2016-os tanévre is pályázatot ír ki a Márton Áron Szakkollégiumi Programban való részvételre a magyarországi és szülőföldi felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató határon túli magyar hallgatók és vezetőtanáraik (tutoraik) részére.

Két szakkollégiumi programot ajánlunk:

1. tehetséggondozó: A program lehetőséget nyújt a hallgatóknak módszertani ismeretek elsajátítására, prezentációs,kommunikációs készségük fejlesztésére. Felkészülést jelenthet a Márton Áron Kutatói Szakkollégiumi Programban való részvételhez. A program tudományos/művészeti igénnyel mérhető szakmai produktum elkészítését vagy egyéb tudományos-kutatói vagy művészeti teljesítmény elérését támogatja.

2. kutatói: A nyertes pályázók részére három konferenciát szerveznek, illetve lehetőséget nyújtanak magyarországi vagy határon túli kutató műhelyekkel való megismerkedésre. A kiválasztott kutatóintézetben az ösztöndíjasok 5 munkanapos szakmai gyakorlaton vesznek részt, melynek úti- és szállásköltségét a pályázat kiírói finanszírozzák. Másod- és felsőbb évesek, doktoranduszok, doktorjelöltek pályázhatnak.

Egy pályázó egyidejűleg csak az egyik szakkollégiumi programra nyújthat be pályázatot, ellenkező esetben mindkét pályázata érvénytelennek minősül.

A pályázati kiírás várható megjelenése: 2015. november első fele;

A pályázat benyújtásának várható vége: 2015. december első fele.

Tekintettel a jelzett beadási időpontra, javasoljuk a kötelező és csatolható dokumentumok időben történő előkészítését.

Az ösztöndíjak megpályázásához feltétlenül szükséges információkat az előzetes tájékoztatókban olvashatják:

1. MÁRTON ÁRON TEHETSÉGGONDOZÓ SZAKKOLLÉGIUMI PROGRAM 2015/2016

2. MÁRTON ÁRON KUTATÓI SZAKKOLLÉGIUMI PROGRAM 2015/2016

Kérjük, kísérjék figyelemmel a Márton Áron Szakkollégium pályázatok rovatát.

 

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro