< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

11 éve

Ha megszólalnak a Hallgatók

Irodalmi pályázat határon innen és határon túl - nem csak bölcsészeknek

A Veszprémi Egyetem Hallgatói Alapítvány a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával meghirdeti: Ha megszólalnak a Hallgatók - irodalmi pályázat határon innen és határon túl - nem csak bölcsészeknek.

Jelentkezni már kiadott, vagy még publikálatlan VERSEDDEL az antologia@veha.hue-mail címen lehet,  amennyiben szeretnéd, hogy műved ingyenesen bekerülhessen a kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb vállalkozásába, a kizárólag főiskolások és egyetemisták műveit magába foglaló Magyar Hallgatói Antológiába!

A pályaművek témája bármi lehet, ami Benneteket érint, foglalkoztat. Egy szerző több verssel is pályázhat. Terjedelmi megkötés és pályázati díj NINCS!

A beérkezett műveket neves irodalmárokból és művészekből álló szakmai zsűri bírálja el. A Magyar Hallgatói Antológia bemutatására terveink szerint a 2013. évi 84. Ünnepi Könyvhéten is sor kerül Székesfehérváron.

A pályaművek beküldési határideje: 2013. február 8.

Jelentkezési Lap letöltése ITT!

Magyar Hallgatói Antológia - irodalmi alkotások gyűjteménye

A VEHA éppen 15 évvel ezelőtt, a Hallgatói Önkormányzat akkori vezetőinek kezdeményezésére vállalta fel, hogy létrehozza Magyarország első olyan versgyűjteményét, melyek felsőoktatásban hallgató tanulók tollából származnak. Az múlt tisztelete, az akkori pozitív fogadtatás és napjaink értékszemlélete újra élesztette azt az igényt, hogy folytassuk a megkezdett programot és lehetőségeinkhez mérten korunk új, leendő szerzőinek tollából ismét egy csokrot állítsunk össze.

Jelen projekt keretében alapítványunk a mai magyar egyetemi és főiskolai hallgatók verseinek válogatott kiadását tervezi. Az egyetemi és főiskolai évek időszaka az, amikor a fiatalok nyitottak több művészeti ág iránt. Ebben az időszakban sokan írnak verseket. Nem költők ők, és a versek sem minden esetben a nagyközönség számára születnek, de igazi remekművek is találhatók közöttük. Ezeket a remekműveket szeretnénk összegyűjteni, és bemutatni a versszerető, vagy a versolvasással most ismerkedő közönségnek. Mivel a szerzők mai egyetemi és főiskolai hallgatók, így elsősorban az őket érintő és foglalkoztató kérdésekről íródnak ezek a versek, így a hallgatótársak nagyobb érdeklődéssel, megértéssel olvashatják a kötetet, ezáltal kedvet kapva más költők verseinek megismeréséhez is.

A program során verset küldhet be minden magyarországi felsőoktatásban tanuló hallgató magyar, illetve amennyiben a szerző valamely nemzetiséghez tartozik, úgy a nemzeti kisebbség nyelvén is, valamint a Magyarország jelenlegi határain kívül felsőoktatásban tanuló magyar anyanyelvű hallgatók.

További részletek hamarosan az Antológia aloldalon lesznek olvashatók!

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro