< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

10 éve

„EGYÜTT OLVASNI JÓ”

Pályázati felhívás

Időnként azt érezheted, hogy tanárként nincs kivel megosztanod szakmai kételyeidet, kérdéseidet, töprenkedéseidet, ötleteidet; talán a sikereket sincs kivel megosztanod, holott adódnak ugye olyan ötvennyi percek is, amikor hosszú pillanatokig „lebeg az osztály”, s Te is mámorosan fordulsz ki arra a cseppnyi szünetre, s arra gondolsz, hogy ezt tényleg jó lenne elmesélni, megbeszélni, leírni...

A Babeş−Bolyai Tudományegyetem Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézete pályázatot hirdet tanítóknak, magyar szakos tanároknak és tanárjelölteknek „Együtt olvasni jó!” címmel. A pályázatban irodalomórai tapasztalatok megosztását várjuk a tevékenységek forgatókönyvének beküldésével. Abban a hitben, hogy a tervek, ötletek, tapasztalatok megírása jó lehetősége a szakmai diskurzusnak, a sikeres pályamunkákat az intézet Gyakorlatközelben sorozatának ötödik kötetében publikáljuk. A kötet bemutatására és a szerzők ünnepélyes méltatására az intézet évente megrendezett neveléstudományi konferenciáján kerül sor.

A pályázat célja:

A magyar nyelv és irodalom oktatásával kapcsolatos tanári tapasztalatok megosztása kipróbált vagy tervezett tanórai forgatókönyvek és tevékenységleírások közzétételével.

A pályázat kiemelt célja, hogy az irodalomoktatás lehetőségeit különböző és változatos intézményi és tanulási helyzetekben láttassa. A szakmai tapasztalatok megosztása szempontjából tehát fontos, hogy miképpen lehet irodalmat olvasni egy összevont osztályban, szakiskolában, egy gyengébb vagy kiemelkedő színvonalúnak minősített osztályban.

 

A pályázat témája:Forgatókönyvek irodalomórák, olvasóműhelyek, irodalmi körök tevékenységéről; irodalmi projektek.

 

Célcsoport:

Gyakorló tanítók, tanárok.

Tanító- és tanárjelöltek.

 

A pályázat leírása, a pályamunka tartalma letölthető innen (. rtf formátum).

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro