< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

10 éve

Debreceni Nyári Egyetem 2015

Magyar nyelv és kultúra felsőfokon - másképpen

 

A Debreceni Nyári Egyetem folyamatosan igyekszik olyan új programokat szervezni és lebonyolítani, amelyek még inkább megfelelnek a mai igényeknek. Ennek szellemében terveznek egy új típusú nyári kurzust meghirdetni, amely az élő magyar kultúra néhány szeletét mutatja be a vonatkozó történelmi és társadalmi háttér megfelelő szintű feldolgozásával párhuzamosan. A kurzus sikere érdekében szeretnénk előzetesen felmérni, hogy mekkora érdeklődésre számíthatnak, illetve hogy hogyan fogadják a tervezett programot a potenciális résztvevők.

Ha felkeltette az érdeklődésedet, gyere, mondd el a véleményedet!

 

MAGYAR NYELV ÉS KULTÚRA FELSŐFOKON - MÁSKÉPPEN

 

2015. július 19–augusztus 1.                     60 óra, 6 ECTS kredit

A kurzus célja interaktív foglalkozások és személyes élményen alapuló ismeretek biztosítása felsőfokon vagy anyanyelvi szinten beszélő hallgatók számára. A hagyományos nyelvórák mellett a hallgatók nyolc különféle intézménybe látogatnak el, ahol valódi párbeszédre kerül sor az ottani képviselőkkel. A kulturális ismeretek bővítését szolgálja a három kirándulás is olyan helyszínekre (Hajdúböszörmény, Nyíregyháza, Álmosd), ahol a kurzus résztvevői a magyar kulturális örökség egy-egy gyöngyszemével ismerkedhetnek meg interaktív módon. 

Ha érdekel ez a lehetőség, megnézheted a részletes programot.

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro