< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

7 éve

Cluj Letters Summer School

Nyári egyetem a Bölcsészettudományi Karon

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkara nemzetközi támogatással nyári tábort szervezett július 17–31. között román, magyar, német, roma és más nemzetiségű erdélyi középiskolás diákoknak. A tábor szakmai programja változatos irodalmi és nyelvi  tevékenységet kínált fel, lehetőséget nyújtott a karunkon oktatott idegen nyelvekkel és kultúrákkal való ismerkedésre játékos foglalkozások keretében. A szakmai programokon túlmenően gazdag szabadidős tevékenységeken is részt vettek, amely a tordai sóbánya látogatásától mozis élményi, számos komoly-, nép- és popzenei koncerttől vezetett kolozsvári sétákig terjed. 

A nyári egyetemen kézdivásárhelyi, udvarhelyi, szatmári, baróti és nagybányai magyar tannyelvű iskolák tizenöt 10. és 11. osztályos diákja vehetett részt. Két hétig egyetemi hallgatókként belekóstolhattak a kolozsvári bölcsész világba. A tábor első hetében közös szakmai tevékenységeken vehettek részt a projekben részt vevő román és ukrán anyanyelvű diákokkal, a második héten a magyar tagozat szervezésében irodalmi, nyelvészeti és néprajzi előadásokat hallgattak, szemináriumokon vettek részt.

Köszönjük a diákok és Fejér Piroska tanárnő aktív ittlétét! Élmény és öröm volt tanárainknak, doktoranduszainknak és a szervező bizottságnak egyaránt!

                                                                                                                                                                                          

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro