< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

8 éve

Az év szakdolgozata 2015

pályázati felhívás

A Magyar Tudományos Akadémia Modern Filológiai Társasága idén is pályázatot hirdet

„Az év szakdolgozata”

címmel – nyelvtudomány, irodalomtudomány, illetve kommunikáció és médiatudomány témakörben.

A társaság folyóirata, a Filológia.hu azoknak a(z alap- vagy mesterképzésben) végzett hallgatóknak a jelentkezését várja, akik 2014-ben vagy 2015-ben védték meg szakdolgozatukat nyelvtudomány, irodalomtudomány vagy kommunikáció és médiatudomány témakörben. Idegen nyelvű dolgozattal is lehet pályázni.

A legjobbnak ítélt dolgozatokat a folyóirat megjelenteti, illetve könyvcsomaggal jutalmazza. A legkiválóbb szakdolgozat írója megkapja az MTA Modern Filológiai Társaságának elismerő díját. A díjakat a társaság éves konferenciáján adják át.

Határidő: 2015. november 30.

Formai követelmények:

A dolgozatokat pdf formátumban a filologia.hu@gmail.com címre várják. A levél tárgyának tartalmaznia kell: Az év szakdolgozata 2015, a csatolt fájl nevének pedig a pályázati kategória rövidítését (IR = irodalom, NY = nyelvészet, KO = kommunikáció és médiatudomány), a dolgozat nyelvének rövidítését (HU = magyar, EN = angol, DT = német, RU = orosz, SP = spanyol, OL = olasz stb.), egy kulcsszót a dolgozatból és a pályázó nevét (például: NY_HU_slam_SzorgosHanna.pdf, IR_DT_Erzaehltechniken_ DolgosBence.pdf).

A zsűri az értékelés során csak a formai szempontból megfelelő pályázatokat veszi figyelembe.

A pályázáshoz az űrlap kitöltése is szükséges.

Egy pályázó több dolgozatot is benyújthat, ha a munkák megfelelnek a pályázati feltételeknek. A pályázatra beadott dolgozatokat a szerkesztőbizottság harmadik személynek nem adja át, csupán a Filológia.hu folyóiratban jelentetheti meg. A pályázatról további információkat a filologia.hu@gmail.com címen Veszelszki Ágnestől lehet kérni.

 

Forrás: http://www.filologia.hu/az-ev-szakdolgozata/az-ev-szakdolgozata-2015-palyazati-felhivas.html

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro