< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

9 éve

"Anyanyelvünk évszázadai 2."

Hallgatói Konferencia

Az ELTE Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszéke, a tanszék diákműhelyei, valamint a Benkő Lóránd Magyar Nyelvtörténeti Műhely - a Nemzeti Tehetség Program keretében - hallgatói konferenciát szervez

"Anyanyelvünk évszázadai 2." címen,

amelyre az egyetemek es főiskolák BA-s, MA-s és osztatlan képzésben résztvevő hallgatóit várják.


A konferencia középpontjában a magyar nyelv története áll. A nyelv történetiségét azonban - a dimenzionális nyelvszemlélet keretében - tágabban értelmezik: a hagyományos értelemben vett nyelvtörténeti témák mellett olyan előadásokat is várnak, amelyek nyelvszemléletében az idő, a tér és a humán (társadalom, művelődés, szociokulturális meghatározottság, nyelvhasználat stb.) dimenzió közül legalább kettő megjelenik. A konferencia nyelvtörténeti szemlélete okán különösen szívesen fogadják azokat az előadásokat, amelyekben az összekapcsolódó szempontok közül az egyik a történetiség (történeti dialektológia, a történeti szociolingvisztika; továbbá történeti pragmatika, történeti pszicholingvisztika, történeti névtan stb.).

A konferencia időpontja: 2015. június 12-13. (péntek-szombat)

A konferencia helye: Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, 1088 Budapest, Múzeum krt. 41 A.

A konferencia költségtérítést nem igényel. Az utazásról a resztvevők maguk gondoskodnak, a szállás megszervezésében a szervezők segítséget nyújtanak. Az utazás és a szállás költségeihez (különösen a határon túli magyar egyetemekről és főiskolákról érkező hallgatók esetében), a pályázati lehetőségek függvényében, igyekszenek hozzájárulni.

A teljes felhívás itt tekinthető meg.

A jelentkezési lap letölthető az ELTE Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszékének honlapjáról.

A további részletekről a hallgatókat a jelentkezést követően körlevélben tájékoztatják.

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro