< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

6 éve

A záróvizsgára való beiratkozáshoz szükséges nyelvvizsgák megszervezése

Alapképzés szakjaink azon hallgatóinak, akik nem valamely idedennyelv szakon tanulnak (magyar önálló szak, magyar–román és román–magyar szak, magyar nyelvű világ- és összehasonlító irodalom szak) a záróvizsgára való beiratkozáshoz, illetve a magiszteri képzésre való felvételihez szükségük van nyelvvizsgára.

Az idegennyelv-ismereti oklevelet a hallgatók az egyetemen tanult idegennyelv utolsó féléves naplójába bevezetett minősítések alapján fogják kiállítani.

Amennyiben a fenti eljárás szerint nem kaptak minősítést, részt vehetnek a BBTE által szervezett idegennyelv-ismereti vizsgán. A vizsga eseménynaptárát a II. félév elején teszik közzé.

A kiértékelés a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret szerint történik:

A1 Minimumszint (Breakthrough)
A2 Alapszint (Waystage)

B1 Küszöbszint (Threshold)
B2 Középszint (Vantage)
 
C1 Haladó (Effective Operational Proficiency)
C2 Mesterfok (Mastery)
 
Az alapképzés lezárásához, illetve a magiszterire való beiratkozáshoz szükséges minimális nyelvismereti szintet a karok tanácsa dönti el. A Bölcsészettudományi karon minimálisan elérendő pontszám: a BA lezárásához és a MA felvételihez B1-es szint.
 
A nyelvvizsga 2 részből áll: írásbeli és szóbeli.
 
További információkat a Bölcsészettudományi kar információs irodájánál szerezhetnek.
Megtekinthető:

- az idegennyelv-ismereti vizsák 2020/2021-ben való szervezéséről szóló szabályzat (az elismertethető nyelvvizsga bizonylatok listájával);

- a szintek kiszámolásának képlete.

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro