< Înapoi la pagina specializării

Magyar Română English

Prezentare

Pagina principală /

Institutul de Limba Maghiară şi Lingvistică Generală

Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca este una dintre facultăţile cu cea mai mare tradiţie în predarea limbii şi literaturii maghiare. Originile facultăţii se întorc în timp până la Colegiul iezuit întemeiat la Cluj în secolul al XVI-lea, care avea în componenţă studii de umanioare. Activitatea Colegiului iezuit a fost preluată parţial de Universitatea maghiară Franz Iosef, întemeiată în 1872. Aceasta oferea studii universitare de maghiară şi germană.

Profesorii de azi ai departamentelor maghiare din cadrul Facultăţii de Litere, având o activitate ştiinţifică recunoscută naţional şi internaţional se consideră urmaşii celor patru-cinci generaţii de profesori ce au servit în Cluj-Napoca pregătirea studenţilor interesaţi în studii filologice maghiare.

Facultatea de Litere oferă specializare în ştudii de lingvistică şi literatură maghiară la nivel de BA, MA şi PhD la prima şi cea mai modernă universitate a Transilvaniei. Pregăteşte cercetători, profesori, specialişti culturali şi media, traducători şi multe alte profesii.

Copyright © 2011 Catedra de Limba Maghiară şi Lingvistică Generală, Specializarea de Limba şi Literatura Maghiară, Universitatea Babeş–Bolyai, Cluj-Napoca

Site creat de Weblap.ro