< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

5 éve

A Magyar Tudományos Akadémia kitüntette három munkatársunkat

Örömmel jelentjük be, hogy a Magyar Tudományos Akadémia kitüntette három munkatársunkat a 2019. május 7-én tartott közgyűlésén.

Gábor Csilla egyetemi tanárt, irodalomtörténészt az MTA külső tagjává választotta. Nemzetközi elismertségét az angol nyelvű Doctrine - Virtue - Memory című kötete igazolja. Állandó résztvevője a nemzetközi konferenciáknak, és ő volt a REFO 500 nemzetközi projekt egyetemi koordinátora.

Péntek János egyetemi tanár, az MTA külső tagja Akadémiai Díjban részesült. Fő kutatási területe a magyar történeti nyelvészet és a dialektológia. A kitüntetésben fontos szerepet játszott a háromkötetes A moldvai magyar nyelv szótára című munkája.

Pozsony Ferenc egyetemi tanárt, az MTA külső tagját, Arany János-életműdíjjal jutalmazták. Számos tudományos eredményt köszönhetünk neki a néprajzkutatásban és a folklorisztikában. Kiemelkedő tudományos munkája mellett fontos megemlíteni a magyar közösség szolgálatában végzett tevékenységét is.

Nagy szeretettel gratulálunk nekik!

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro