< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

6 éve

14. Félúton konferencia

felhívás doktoranduszoknak és végzős mesteri hallgatóknak

A 2018/2019-es tanév őszi félévében az ELTE BTK Nyelvtudományi Doktori Iskolájának Magyar nyelvészet doktori programja ismét megrendezi doktoranduszkonferenciáját, a Félúton konferenciát, amelyre a szervezők a jelenlegi PhD-hallgatók mellett a doktori tanulmányaikat 2018 őszén megkezdeni szándékozó MA-s és tanár szakos hallgatók jelentkezését is várják.  

 

A konferencia időpontja: 2018. október 11–12.

A konferencia helyszíne: ELTE BTK, Budapest VIII., Múzeum krt. 4.

 

 

A Félúton konferencia célja, hogy a különböző intézményekben és különböző nyelvészeti témákban kutató PhD-hallgatók megismerhessék egymás kutatási eredményeit, valamint lehetőséget kapjanak saját témájuk bemutatására, illetve felmerülő kutatói dilemmáik nyilvános szakmai megvitatására. Az előadások nyelve magyar, időkeretük 20 perc.

 

Az előadások megfelelő szakmai színvonalon megírt változatait a szervezők nyomtatott tanulmánykötet formájában tervezik megjelentetni.

 

A konferencián való részvétel ingyenes. Az előadóknak mindkét napon ebédet és az első nap végén (fogadás keretében) vacsorát biztosítanak; emellett vidéki és határon túli vendégeink számára igyekeznek szállásról is gondoskodni.

 

Jelentkezni az előadás 2200–2500 n terjedelmű absztraktjával lehet elküldve azt akonferencia e-mail címére:  feluton2018@gmail.com. A jelentkezések beérkezéséről két napon belül visszajelzést küldenek.

 

Jelentkezési határidő: 2018. május 14. éjfél

 

Az absztrakt kísérőlevelében az alábbi adatokat kérik feltüntetni:

  • a jelentkező neve és e-mail címe;doktori iskola és program (MA-s hallgatók esetében intézmény, szak és évfolyam);
  • a témavezető neve;
  • az előadás tervezett címe.

 Az absztraktokat a beérkezési határidőt követően két-két anonim lektor bírálja el. Az absztraktokkal kapcsolatos tartalmi és formai elvárásoka konferencia honlapján olvashatók.

 

További információkfeluton2018@gmail.com

 

Copyright © 2011 Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék, Magyar Nyelv és Irodalom Szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro